Blogs

Gekoeld maaltijdboxen verzenden

Maaltijdboxen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Niet zo gek ook, want deze boodschappenpakketten maken het de consument een stuk gemakkelijker. Maaltijdboxen bevatten alle ingrediƫnten die nodig zijn om een maaltijd te bereiden. Ze zijn in steeds meer verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Van biologisch of veganistisch tot wereldkeuken of Hollandse pot, er is voor elk wat wils. Bovendien voorkomen de boxen voedselverspilling; de boxen bevatten precies afgewogen hoeveelheden waardoor er geen ingrediƫnten overblijven. Een ander voordeel voor de consument is dat maaltijdboxen thuis worden bezorgd. Wel zo makkelijk als je na een drukke dag niet ook nog naar de supermarkt moet. Deze service brengt een belangrijke taak voor transportbedrijven met zich mee. Zij moeten de maaltijdboxen niet alleen op tijd bezorgen, maar dienen ook de kwaliteit van de maaltijdboxen te waarborgen tijdens het verzenden.

Lees meer »

Verpakkingen als alternatief voor gekoeld transport

Koelwagens worden veel ingezet bij het transport van bederfelijke producten. Koelwagens bevatten een koelinstallatie waarmee producten op de juiste temperatuur worden gehouden. Door de koelinstallatie verbruiken koelwagens meer energie, wat hogere kosten met zich meebrengt. Dit maakt de inzet van koelwagens alleen kosteneffectief bij het versturen van grote hoeveelheden bederfelijke producten. Door veranderingen in het koopgedrag van de consument is er echter steeds vaker sprake van het leveren van kleine hoeveelheden bederfelijke producten. Zo is onder andere de verkoop van maaltijdboxen de afgelopen jaren sterk gestegen. Daarnaast maken consumenten steeds vaker gebruik van bezorgservices van supermarkten en andere speciaalzaken. Het wordt de consument zodoende steeds gemakkelijker gemaakt, waar bezorgservices moeten inspelen op deze veranderingen. Zij dienen de kwaliteit van bederfelijke producten te behouden, maar willen natuurlijk wel winstgevend blijven. Voor kleine leveringen vormen koelwagens een dure optie. Verpakkingen voor gekoeld transport vormen een goed alternatief

Lees meer »

Medicijnen veilig en gekoeld versturen naar het buitenland

Jaarlijks worden er veel medicijnen vanuit Nederland naar het buitenland verzonden. Medicijnen zijn temperatuurgevoelige producten. Het versturen van medicijnen naar het buitenland dient daarom met veel zorg en voorzichtigheid te gebeuren. Wanneer medicijnen op een verkeerde manier bewaard of verstuurd worden, kan de werkzame stof van medicijnen worden beĆÆnvloed. In Nederland houdt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd toezicht op de kwaliteit van medicijnen. Bij het versturen van medicijnen naar het buitenland dient men zich aan de regels voor opslag en vervoer van medicijnen te houden. Om aan de voorgeschreven vervoersomstandigheden te voldoen, is het van belang om gebruik te maken van geschikte uitrusting.

Lees meer »

Waarom isolerende pallethoezen het ideale verpakkingsmateriaal zijn om goederen gekoeld te verzenden

Voor het transport van goederen worden bijna altijd pallets gebruikt. Ook bederfelijke goederen verzendt men over het algemeen met behulp van pallets. Bederfelijke goederen worden tijdens transport blootgesteld aan verschillende factoren, zoals temperatuurverschillen, luchtvochtigheid en Uv-straling. Door deze factoren kunnen producten hun kwaliteit verliezen. Om de kwaliteit van producten te waarborgen, is het belangrijk om goederen continu op de juiste temperatuur te houden tijdens de verzending. Hieronder lees je waarom een isolerende pallethoes (of thermal cover) hier het ideale verpakkingsmateriaal voor is.

Lees meer »

Kaas versturen naar het buitenland

Al decennia lang is Nederland een belangrijke exporteur van kaas. De afgelopen tien jaar is de export van kaas met maar liefst 31 procent gestegen. Nederland staat dan ook met recht wereldwijd bekend als kaasland. In 2020 heeft Nederland bijna 926 miljoen kaas geĆ«xporteerd naar het buitenland. Binnen de zuivelsector vormt kaas het belangrijkste exportproduct. De meeste kaas die we naar het buitenland versturen, wordt binnen Europa verstuurd en dan met name naar Duitsland en BelgiĆ«. Maar ook de export naar landen buiten Europa is de afgelopen jaren gegroeid. Om de kwaliteit van kaas te behouden tijdens het verzenden naar het buitenland is het gebruik van het juiste verpakkingsmateriaal essentieel. Met het juiste verpakkingsmateriaal bescherm je kaas tegen externe factoren als Uv-straling, temperaturen van buitenaf en een lange transportduur. Hierdoor blijven de risicoā€™s op kwaliteitsverlies tijdens het versturen van kaas naar het buitenland tot een minimum beperkt. Hieronder lees je welk verpakkingsmateriaal je het beste kunt gebruiken om kaas naar het buitenland te versturen. Voor het geval je daar nog geen kaas van hebt gegeten šŸ˜œ.

Lees meer »

Waarom isolerende pallethoezen het ideale verpakkingsmateriaal zijn om goederen gekoeld te verzenden

Voor het transport van goederen worden bijna altijd pallets gebruikt. Ook bederfelijke goederen verzendt men over het algemeen met behulp van pallets. Bederfelijke goederen worden tijdens transport blootgesteld aan verschillende factoren, zoals temperatuurverschillen, luchtvochtigheid en Uv-straling. Door deze factoren kunnen producten hun kwaliteit verliezen. Om de kwaliteit van producten te waarborgen, is het belangrijk om goederen continu op de juiste temperatuur te houden tijdens de verzending. Hieronder lees je waarom een isolerende pallethoes (of thermal cover) hier het ideale verpakkingsmateriaal voor is.

Lees meer »

Groente en fruit gekoeld verzenden

Ondanks dat Nederland een klein land is, is het wereldwijd een grote exporteur van groenten en fruit. De export van groenten en fruit is de afgelopen jaren blijven groeien. Nederland draagt zodoende bij aan het voorzien van een gezonde voeding aan de wereldwijde bevolking. Groenten en fruit zijn het gezondst wanneer ze zo vers mogelijk worden geconsumeerd. Hoe verser groenten en fruit, hoe meer vitaminen en belangrijke voedingstoffen ze nog bevatten. Voor de export van groenten en fruit is het dan ook van belang om de producten zo snel mogelijk bij de klant te kunnen leveren. De snelste manier om producten over een lange afstand te leveren, is via luchtvracht verzending.

Lees meer »

Hoe verzend ik (bevroren) vis veilig?

De uitspraak ā€œzo gezond als een visā€ is natuurlijk niet uit de lucht komen vallen. Vis bevat belangrijke voedingstoffen, zoals eiwitten, vitamine B12, mineralen en Omega-3 visvetzuren. Dit maakt het eten van vis gezond voor de consument. Om die gezonde eigenschappen te behouden, is het belangrijk dat de vis vanaf de vangst tot aan het bord van de consument veilig wordt behandeld. Voor het verzenden van vis betekent dit dat men de vis gedurende het transport op de juiste temperatuur dient te houden. Op die manier zal de vis niet bederven en komt de vis na verzending veilig bij de klant aan. Bovendien behoudt de vis zo tevens zijn verse smaak, wat een positief effect op de klanttevredenheid zal hebben. Hieronder lees je op welke manier je vis tijdens het verzenden op de juiste temperatuur kunt houden.

Lees meer »

Hoe kun je het beste vlees verzenden?

Het verzenden van vlees brengt bepaalde risicoā€™s met zich mee omdat de kans bestaat dat het vlees zijn kwaliteit verliest tijdens het transport ervan. Dit kan schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid van de consument. In het Warenwetbesluit Bereiding en behandeling van levensmiddelen is vastgelegd aan welke voorwaarden het vervoer van onder andere vlees moet voldoen. Hier lees je met welke voorwaarden je rekening moet houden en hoe je vlees het beste kunt verzenden.

Lees meer »

Wat is EPS en wat zijn de mogelijkheden?

Het is belangrijk om bederfelijke goederen verantwoord te vervoeren om de kwaliteit ervan te behouden. EPS (ook wel tempex of piepschuim genoemd) is een isolatiemateriaal dat regelmatig wordt gebruikt voor het beschermen en isoleren van goederen tijdens transport. EPS staat voor geƫxpandeerd polystyreen. Hierbij zetten polystyreenkorrels uit onder verhitting, waarna ze aan elkaar gaan kleven. Dit technische stuk kan je eigenlijk meteen weer vergeten, maar wat je niet mag vergeten is dat er tijdens de expansie luchtbelletjes worden gevormd waardoor EPS materiaal voor 98% (!) uit lucht bestaat (en nee, dat is geen gebakken lucht).

Lees meer »

Meer weten?

Neem contact op met een van onze specialisten!  Binnen 24 uur een reactie op jou aanvraag!

Onze specialisten nemen zo snel mogelijk contact met u op!