Eco cool box

De EcoCoolBox is het milieuvriendelijke alternatief voor de traditionele EPS-box (tempex/piepschuim) als het gaat om het beschermen en vervoeren van producten die gevoelig zijn voor temperatuurwisselingen.

 

Dagelijks worden producten verpakt die tijdens het transport naar klant onderhevig zijn aan temperatuurinvloeden. Menig product zal z’n kwaliteit verliezen als niet de juiste maatregelen worden getroffen om het product te beschermen.

In de praktijk blijkt dat veelvuldig milieu onvriendelijke materialen worden gebruikt om de temperatuur in de verpakking te beheersen waarmee bederf of kwaliteitsvermindering wordt tegengegaan. De afgelopen decennia zijn materialen als EPS, EPP, polypropyleen en polyethyleen voor deze toepassing gebruikt die als nadeel hebben dat deze niet afbreek zijn in de natuur.

De EcoCoolBox geeft een antwoord op de nadelen van de milieu onvriendelijke isolatieverpakkingen.

Ecologische koeldoos kopen

De EcoCoolBox realiseert deze eigenschappen door gebruik te maken van schone gerecycled kartonvezels (vrij van minerale oliën) en deze te verpakken in een flexibele en luchtdoorlatende papierenverpakking. De kartonvezels voldoen geheel aan de Europese richtlijnen voor contact met levensmiddelen. Bovenal zijn de kartonvezels en de kartonnen verpakking gemaakt van gerecycled papier en is de gehele EcoCoolBox 100% recyclebaar.

Hiermee is de EcoCoolBox in staat om een zeer effectieve bescherming te geven aan producten die gevoelig zijn voor temperatuurinvloeden.

Daarboven hebben de kartonvezels uitstekende vocht reguleringseigenschappen waardoor de invloed van het vochtgehalte in de omgeving van de verpakking wordt beperkt.

De EcoCoolbox ontleent z’n prestaties aan dehoge isolatiewaarde van de kartonvezels en de wanddikte van de verpakking. De verzenddoos kan worden uitgevoerd met een maximale wanddikte van 40 mm.

Milieu vriendelijke isolatie doos

Deze milieu vriendelijke isolatiedoos is ook geschikt voor het vervoer van diepvriesproducten.

De EcoCoolBox is zeer geschikt voor het vervoer van diepvriesproducten. In combinatie met droogijs kan zeker 24 uur transporttijd worden overbrugd.

 

Voor de toepassing van de kartonvezels als isolatiemateriaal is een Europees octrooi verkregen.

Voor de verpakking gelden de onderstaande eigenschappen;

Vochtregulering van minimaal 8,8%

Thermisch geleidingscoëfficiënt:

λ= 0,036 W/(m.k)

Soortelijke warmte: 2020 J/kg


Vraag een offerte aan

Onze specialisten staan klaar voor u!  binnen 24 uur een antwoord!