Een EPP box is een veel gebruikte isolatie doos in de food logistiek. Bij het afleveren van online bestellingen is de EPP box niet weg te denken. De dozen zijn erg stevig en worden daardoor meerdere malen hergebruikt. De EPP dozen zijn stapelbaar, hebben een handvat en zijn gemakkelijk gemakkelijk schoon te maken aan de binnen zijde. Voor bevroren producten kan de EPP doos gebruikt worden in combinatie met droogijs.

 

De zwarte EPP boxen zijn een stuk steviger dan de witte EPS dozen en worden daardoor hergebruikt.

Wat is een EPP box?

Een EPP doos is een isolerende doos gemaakt van Expanded Poly Propyleen (EPP) en is 100% recyclebaar. Door het samengedrukte materiaal heeft EPP een hoge isolatiewaarde. Het materiaal van de EPP boxen is licht in gewicht, maar tegelijkertijd erg sterk. Hierdoor is de EPP doos zeer geschikt voor herhaaldelijk gebruik.

EPP box kopen

Waarom heeft u een isolerende doos nodig?

Wanneer goederen gekoeld of bevroren verzenden moeten worden is het verstandig om naast koelmiddelen ook voor een goede isolatie te zorgen. Isolerende dozen zijn dan ook net zo belangrijk als het koelvermogen van binnen uit. Dit koelvermogen van binnen uit kan ontstaan met bijvoorbeeld Koelelementen, Ice packs of Droogijs.

Toepassingen EPP doos?

EPP dozen worden gebruikt voor bij transport met een retourproces. EPP dozen gaan erg langs mee en worden veel gebruikt in de horeca en voedselindustrie. Supermarkten en andere foodwebshops maken hier veelal gebruik van. De maten zijn zo ontworpen dat pakken melk en andere drink pakken gemakkelijk staand vervoerd kunnen worden.

Vraag hier een offerte aan voor uw EPP box

Onze specialisten staan klaar voor u!  binnen 24 uur een antwoord!