Kaas versturen naar het buitenland

Gepubliceerd op 27 augustus 2021 om 14:08

Al decennia lang is Nederland een belangrijke exporteur van kaas. De afgelopen tien jaar is de export van kaas met maar liefst 31 procent gestegen. Nederland staat dan ook met recht wereldwijd bekend als kaasland. In 2020 heeft Nederland bijna 926 miljoen kaas geëxporteerd naar het buitenland. Binnen de zuivelsector vormt kaas het belangrijkste exportproduct. De meeste kaas die we naar het buitenland versturen, wordt binnen Europa verstuurd en dan met name naar Duitsland en België. Maar ook de export naar landen buiten Europa is de afgelopen jaren gegroeid. Om de kwaliteit van kaas te behouden tijdens het verzenden naar het buitenland is het gebruik van het juiste verpakkingsmateriaal essentieel. Met het juiste verpakkingsmateriaal bescherm je kaas tegen externe factoren als Uv-straling, temperaturen van buitenaf en een lange transportduur. Hierdoor blijven de risico’s op kwaliteitsverlies tijdens het versturen van kaas naar het buitenland tot een minimum beperkt. Hieronder lees je welk verpakkingsmateriaal je het beste kunt gebruiken om kaas naar het buitenland te versturen. Voor het geval je daar nog geen kaas van hebt gegeten 😜.

Kaas verzenden met EPS, icepacks en koelzakken


Allereerst is EPS / tempex / pieschuim een zeer geschikt verpakkingsmateriaal om kaas tegen invloeden van buitenaf te beschermen. EPS heeft namelijk een hoge isolatiewaarde en is ongevoelig voor Uv-straling, schimmel en vocht. Het materiaal is in verschillende afmetingen verkrijgbaar en je kan dit materiaal laten bedrukken. Door kaas middels bedrukt materiaal naar het buitenland te versturen, vergroot je daar je naamsbekendheid. Op die manier behoud je met bedrukt EPS materiaal de kwaliteit van kaas tijdens het verzenden én fungeert EPS als promotiemateriaal.


Ten tweede is het bij het versturen van kaas naar het buitenland van belang om koelelementen aan de verpakking toe te voegen. Koelelementen kunnen kaas continu op de gewenste temperatuur houden. ice packs hebben veel koelvermogen en zijn in verschillende afmetingen en gewichten te verkrijgen. Dit maakt gelpacks geschikte koelelementen bij het gekoeld verzenden van kaas naar het buitenland.
Tot slot kunnen koelzakken goed van pas komen bij het verzenden van kaas. Koelzakken zorgen voor een optimale isolatie en isoleren beter dan kartonnen oplossingen. Hierdoor blijft kaas met behulp van koelzakken tevens continu op dezelfde temperatuur. Een bijkomend voordeel van koelzakken is dat ze gemakkelijk weg te gooien zijn. Dat is fijn voor de klant en draagt dan ook bij aan de klanttevredenheid.

De koelzakken zijn verkrijgbaar in elke mogelijke afmeting. Door op maat gemaakt materiaal te gebruiken, betaal je alleen de materiaalkosten die je daadwerkelijk nodig hebt. Hierdoor hoeven kosten niet onnodig hoger uit te vallen waardoor het winstgevend blijft om ook kleinere bestellingen kaas naar het buitenland te versturen.

 

Samenwerking met bezorgservices


Naast het juiste verpakkingsmateriaal ben je voor het kwaliteitsbehoud van kaas tijdens het verzenden ook afhankelijk van het verzendproces. Wanneer een bezorging niet kan worden ontvangen, kan de verzendtijd toenemen. Dat heeft een negatieve invloed op de kwaliteit van kaas. Het verzendproces van bezorgservices verloopt gelukkig steeds sneller en effectiever. Trunkrs is bijvoorbeeld een leverancier bij wie je zelf het bezorgmoment kan kiezen. Trunkrs werkt daarbij met een live track & trace code. Hierdoor is de kans groot dat de bezorging op het geplande moment kan worden geleverd. Door de beste bezorgservice te combineren met de juiste verpakkingen blijft de kwaliteit van kaas optimaal tijdens het verzenden. Op die manier houd je klanten tevreden en behoudt Nederland zijn sterke positie in de wereldhandel van kaas.

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden neem dan contact op met een van onze specialisten!

Vul u gegevens in en onze specialisten nemen binnen 24 uur contact met u op, of bel +31 (0) 255 234 200