Waarom isolerende pallethoezen het ideale verpakkingsmateriaal zijn om goederen gekoeld te verzenden

Gepubliceerd op 9 september 2021 om 16:08

Voor het transport van goederen worden bijna altijd pallets gebruikt. Ook bederfelijke goederen verzendt men over het algemeen met behulp van pallets. Bederfelijke goederen worden tijdens transport blootgesteld aan verschillende factoren, zoals temperatuurverschillen, luchtvochtigheid en Uv-straling. Door deze factoren kunnen producten hun kwaliteit verliezen. Om de kwaliteit van producten te waarborgen, is het belangrijk om goederen continu op de juiste temperatuur te houden tijdens de verzending. Hieronder lees je waarom een isolerende pallethoes (of thermal cover) hier het ideale verpakkingsmateriaal voor is.

Isolerende pallethoezen


De naam zegt het eigenlijk al: een pallethoes is een hoes die je over een pallet met producten plaatst. Pallethoezen zijn van isolerend materiaal gemaakt. Hierdoor kunnen ze goederen tegen temperaturen van buitenaf beschermen. Uit onderzoek is gebleken dat pallethoezen producten voor een periode van 48 uur op de juiste temperatuur kunnen houden. Door de isolerende werking zijn pallethoezen ook geschikt om te gebruiken bij producten die warm gehouden moeten worden. Daarnaast beschermt een pallethoes producten tegen Uv-straling waardoor de kwaliteit tevens blijft behouden.

 

Los van kwaliteitsbehoud zijn pallethoezen ook kostenbesparend. Omdat een isolerende pallethoes producten voor een langere periode op de juiste temperatuur kan houden, hoeft er geen elektriciteit aan te pas te komen. Hierdoor ben je ook niet afhankelijk van apparatuur die mogelijk kan uitvallen. Bovendien kan men met behulp van pallethoezen gebruikmaken van verschillende transportmiddelen (bijvoorbeeld de combinatie vrachtwagen en vliegtuig) zonder dat dit tot problemen als temperatuurwisselingen leidt. De isolerende pallethoezen houden de temperatuur namelijk continu op pijl. Zodoende zijn er geen extra maatregelen nodig tijdens overgangsmomenten of tijdelijke opslag. Dit maakt isolerende pallethoezen kosteneffectief.

Pallethoezen combineren met icepacks


Dankzij pallethoezen zijn er dus geen extra maatregelen nodig om de temperatuur van goederen tijdens transport op pijl te houden. Van te voren dient men wel extra maatregelen te nemen om de goederen op de gewenste temperatuur te krijgen. Hiervoor is het belangrijk om de juiste koelelementen aan een verpakking met een pallethoes toe te voegen. Bederfelijke goederen hebben allemaal hun eigen kenmerken en uitdagingen om de kwaliteit te behouden tijdens het transport. Hier zijn wettelijke voorschriften over opgesteld. Voor producten zonder specifieke bewaartemperatuur geldt dat de gekoelde opslag ten hoogste 7 °C dient te zijn. Icepacks zijn zeer geschikt voor het gekoeld verzenden van bederfelijke goederen. Deze koelelementen kunnen namelijk voor een constante koeling tussen de 0 en 8 °C zorgen. Van icepacks is bovendien bekend dat ze, net als pallethoezen, producten zo’n 48 uur op temperatuur kunnen houden. Voor producten die tussen 0 en 8 °C verzonden dienen te worden met een maximale transportduur van 48 uur vormt de combinatie van een pallethoes met icepacks dan ook een match made in heaven. Door een isolerende pallethoes met icepacks te combineren, creëer je de optimale omstandigheden om bederfelijke goederen te verzenden. Je kunt het eigenlijk zien als het first class verzenden van goederen, maar dan wel voor een spotprijsje!

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden neem dan contact op met een van onze specialisten!

Vul u gegevens in en onze specialisten nemen binnen 24 uur contact met u op, of bel +31 (0) 255 234 200