Gekoeld maaltijdboxen verzenden

Gepubliceerd op 9 november 2021 om 15:54

Maaltijdboxen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Niet zo gek ook, want deze boodschappenpakketten maken het de consument een stuk gemakkelijker. Maaltijdboxen bevatten alle ingrediënten die nodig zijn om een maaltijd te bereiden. Ze zijn in steeds meer verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Van biologisch of veganistisch tot wereldkeuken of Hollandse pot, er is voor elk wat wils. Bovendien voorkomen de boxen voedselverspilling; de boxen bevatten precies afgewogen hoeveelheden waardoor er geen ingrediënten overblijven. Een ander voordeel voor de consument is dat maaltijdboxen thuis worden bezorgd. Wel zo makkelijk als je na een drukke dag niet ook nog naar de supermarkt moet. Deze service brengt een belangrijke taak voor transportbedrijven met zich mee. Zij moeten de maaltijdboxen niet alleen op tijd bezorgen, maar dienen ook de kwaliteit van de maaltijdboxen te waarborgen tijdens het verzenden.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) houdt de veiligheid van voedsel in Nederland in de gaten en houdt dus ook toezicht op de kwaliteit van maaltijdboxen tijdens het verzenden. De NVWA controleert of bedrijven zich aan de opgestelde wetten en regels houden. Bedrijven zijn zelf verantwoordelijk voor de dagelijkse controle en de NVWA houdt toezicht op die controles. Voor maaltijdboxen geldt dat ze op de juiste temperatuur moeten worden gekoeld tijdens het verzenden. Maaltijdboxen bestaan namelijk voornamelijk uit verse ingrediënten die zonder koeling snel kunnen bederven.

Maaltijdboxen gekoeld verzenden

Om de kwaliteit van maaltijdboxen te kunnen waarborgen, is het dus van belang om maaltijdboxen gekoeld te verzenden. Dit kan op verschillende manieren. Koelwagens zijn een geschikt transportmiddel om verse producten gekoeld te houden tijdens de verzending. Deze wagens zijn echter met name geschikt om in te zetten bij grote leveringen. Anders brengen koelwagens relatief gezien hoge kosten met zich mee. Voor het leveren van maaltijdboxen is het belangrijk om aan de wensen van de consument te voldoen. Dat betekent op een zo goedkoop mogelijke en zo snel mogelijke manier de maaltijdboxen kunnen leveren. Anders is het voor de consument al weer een stuk minder interessant om maaltijdboxen te bestellen. Maar de hoge kosten van een koelwagen zijn voor de leverancier weer niet interessant. Gelukkig is men rondom het gekoeld verzenden van maaltijdboxen outside the box gaan denken. Door maaltijdboxen van isolerend verpakkingsmateriaal te maken, heb je geen koelwagen meer nodig om maaltijdboxen gekoeld te houden tijdens het verzenden. Door de isolerende werking van het materiaal blijft de inhoud van de maaltijdboxen door de verpakking zelf op een constante temperatuur. Eventueel kunnen er koelelementen worden toegevoegd om de maaltijdboxen op een specifieke temperatuur te koelen. Op deze manier kunnen maaltijdboxen relatief goedkoop en snel aan de consument worden geleverd mét behoud van kwaliteit van de maaltijdboxen.

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden neem dan contact op met een van onze specialisten!

Vul u gegevens in en onze specialisten nemen binnen 24 uur contact met u op, of bel +31 (0) 255 234 200